Van den Bossche krijgt operationele rol bij Optima

13/07/11 om 18:41 - Bijgewerkt om 18:41

Bron: Trends

Luc Van den Bossche verlaat Brussels Airport om een operationele rol uit te oefenen bij het Gentse bedrijf Optima Financial Planners.

Van den Bossche krijgt operationele rol bij Optima

© belga

Oud-minister Luc Van den Bossche gaat binnenkort aan de slag bij Optima. Hij is daar sinds 2008 voorzitter van de raad van bestuur, maar zal er binnenkort een uitvoerend mandaat opnemen.

De bedoeling is dat Van den Bossche zich bezig houdt met de uitbouw van een bancaire poot. Optima is gespecialiseerd in financiële planning en vermogensadvies, maar bezit geen banklicentie. Daarom wil het bedrijf graag Ethias Bank overnemen. Tegen eind juli zou er een nieuw dossier ingediend worden bij de Nationale Bank. Een eerste overname-aanvraag werd afgeblokt door de toenmalige toezichthouder CBFA.

Van den Bossche stond vandaag in de belangstelling nadat een krant schreef dat hij uitzicht had op een vergoeding van 689.000 euro als voorzitter van Brussels Airport Company, het bedrijf dat de luchthaven uitbaat. Over het forse jaarloon bij Brussels Airport ontstond heel wat politieke wrevel. Maar blijkbaar wilden de onderneming en de aandeelhouders Van den Bossche graag aan boord houden en deden ze hem daarom een riant aanbod.

De socialistische oud-minister gaat daar niet op in en maakte bekend dat hij definitief kiest voor een carrière bij Optima. Van den Bossche leidde Brussels Airport sinds 2003.

Patrick Claerhout

Lees meer over:

Onze partners