Tweede ex-CEO van Fortis in verdenking gesteld

© Belga

De Brusselse onderzoeksrechter Jeroen Burm heeft na ex-CEO Jean-Paul Votron nu ook Filip Dierckx, de nummer twee van BNP Paribas Fortis, in verdenking gesteld.

De Brusselse onderzoeksrechter Jeroen Burm heeft na ex-CEO Jean-Paul Votron nu ook Filip Dierckx, de nummer twee van BNP Paribas Fortis, in verdenking gesteld. Dat melden De Tijd, De Morgen en L’Echo. Dierckx is momenteel voorzitter van Febelfin, de sectororganisatie van de banken. De inverdenkingstelling past in het onderzoek naar de mogelijk onjuiste communicatie van Fortis over zijn financiële toestand tussen augustus 2007 en eind september 2008.

In die periode was Dierckx topman van de zakenbankpoot van Fortis, voorzitter van Fortis’ bankdivisie en eind 2008 ook even CEO van de groep. Sinds de overname van Fortis Bank door BNP Paribas is hij operationeel directeur van BNP Paribas Fortis.

BNP Paribas Fortis bevestigt de inverdenkingstelling van zijn operationeel directeur. De bank benadrukt dat zij “het volledige vertrouwen in de heer Dierckx behoudt”. Verder geeft de bank in het belang van het onderzoek geen commentaar. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content