Topman Walt Disney krijgt 40 miljoen euro van het bedrijf

17/01/15 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:47

Bron: Trends

De topman van Walt Disney, Robert Iger heeft een genereuze beloning gekregen als dank voor de recordwinst die het bedrijf afgelopen boekjaar neerzette. De man ontving 40 miljoen euro.

Topman Walt Disney krijgt 40 miljoen euro van het bedrijf

© REUTERS

Robert Iger, de topman van Walt Disney, is rijkelijk beloond voor de recordwinst die het bedrijf afgelopen boekjaar neerzette. Zijn beloning over het boekjaar dat eind september afliep, kwam uit op 46,5 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro).

Dat is dik 35 procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit gegevens die Disney bij de autoriteiten inleverde.

Toename winst

De 63-jarige Iger was al een van de best betaalde Amerikaanse directievoorzitters. De man staat al sinds 2005 aan het roer bij 's werelds grootste entertainmentconcern en zijn contract werd in oktober opnieuw verlengd.

Igers salaris over vorig jaar bedroeg overigens, net als een jaar eerder, 2,5 miljoen dollar. Maar hij ontving ook een bonus van 22,8 miljoen, plus 17,3 miljoen in aandelen en 3,9 miljoen aan andere zaken.

Onder leiding van Iger zag Disney de winst vorig jaar met ruim een vijfde toenemen tot 7,5 miljard dollar. Het succes was met name te danken aan de zeer populaire animatiefilm "Frozen". De omzet groeide daarbij met 8 procent tot 48,8 miljard dollar. Ook dat is een record. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners