Topman Deutsche Bank krijgt 6 keer meer loon

© EPA

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, gaat aan haar topman Josef Ackermann 9,55 miljoen euro uitkeren over het boekjaar 2009. In 2008, toen de financiële crisis losbarstte, werd zijn loon beperkt tot 1,39 miljoen euro. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag van Deutsche Bank.

De acht leden van de management board krijgen samen 38,98 miljoen euro, tegen 4,48 miljoen het jaar voordien (voor de vijf actieve leden).

Zeventig procent van het loon van Ackermann is gekoppeld aan het resultaat van de bank en zal pas later worden uitbetaald, luidde het dinsdag nog bij de bank.

De vaak exuberante verloning van bankiers kreeg in het verleden veel kritiek, omdat ze de speculatiehonger van de financiële sector zou hebben aangewakkerd. Na het crisisjaar 2008, heeft Deutsche Bank in 2009 opnieuw winst gemaakt en dus wordt weer aangeknoopt met hogere bonussen.

De bank was dinsdag in haar jaarverslag ook optimistisch voor de toekomst. “De sector zou in 2010 en 2011 langzaam opnieuw naar de normale gang van zaken terugkeren”, klonk het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content