SD Worx: 'Structurele tewerkstelling in Belgische kmo's op recordhoogte'

16/11/15 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:18

Bron: Trends

De structurele tewerkstelling in de Belgische kmo's was nooit eerder zo hoog dan in het derde kwartaal. Dat moet blijken uit een studie van HR-dienstverlener SD Worx die maandag gepubliceerd werd.

SD Worx: 'Structurele tewerkstelling in Belgische kmo's op recordhoogte'

© BELGA

De driemaandelijkse kmo-jobindex die het HR-bedrijf berekent, kwam in het derde kwartaal uit op een nieuw record: 112,3 punten. Dat betekent dat er in de bedrijven die tot honderd werknemers tellen 12,3 meer mensen werkten vergeleken met eind december 2005, toen de jobindex opgestart werd.

Derde stijging op rij

"Het voorbije kwartaal steeg de tewerkstelling voor de derde keer op rij, nu met 0,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Vooral de sterke maand september doet hopen dat de positieve tendens nog even zal aanhouden. De stijging geldt voor alle regio's en voor alle sectoren, met de industriële sector als uitschieter", klinkt het in een persbericht. Na "jaren van aarzeling" kent het Brussels gewest een groei van 1,2 procent.

Tot nu toe waren het derde en het vierde kwartaal van 2011 de beste tot nu toe in de meting (112,2 en 111,9). Daarna volgde een terugval naar 110,5 eind december 2013, sindsdien is er gestage groei.

De jobindex is gebaseerd op een steekproef van 16.496 ondernemingen, goed voor 157.670 werknemers. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners