Rudi Mariën verbouwt Innogenetics-gebouw tot bio-incubator

29/05/12 om 12:33 - Bijgewerkt om 12:33

Bron: Trends

Rudi Mariën, de voormalige sterke man van Innogenetics, verbouwt het oorspronkelijke hoofdkwartier van het Gentse biotechnologiebedrijf tot een bio-incubator.

Rudi Mariën verbouwt Innogenetics-gebouw tot bio-incubator

Daar kunnen jonge biotechbedrijven dan voordelig labo- en kantoorruimte huren en ondersteunende diensten delen. "Over uiterlijk twee jaar moet het gebouw klaar zijn", zegt Mariën, die de werken zelf financiert. "Niet dat ik er echt veel rendement van verwacht, maar ik wil iets terugdoen voor de sector die mij ook veel heeft gegeven. En zo blijf ik betrokken bij jonge bedrijven in de sector.".

Innogenetics was in de jaren negentig de vaandeldrager van de Belgische biotechsector en gooide toen hoge ogen op de beurs. Na de verkoop en de delisting van Innogenetics in 2008 bleef Mariën wel eigenaar van het sindsdien leegstaande gebouw. Het gebouw omvat 6000 vierkante meter en ligt in vogelvlucht een halve kilometer van het Technologiepark van Gent-Zwijnaarde, het zenuwcentrum van de Vlaamse biotechsector. Gent heeft al een bio-accelerator en een zogenaamde bio-incubator voor rijpere bedrijven, maar die zitten eivol. (BE.L.)

Onze partners