Piet Vanthemsche binnenkort niet langer voorzitter van de Boerenbond

29/09/15 om 12:42 - Bijgewerkt om 12:42

Piet Vanthemsche houdt het op 1 december voor gezien als hoofd van de Boerenbond. Hij wordt opgevolgd door de huidige ondervoorzitter Sonja De Becker.

Piet Vanthemsche binnenkort niet langer voorzitter van de Boerenbond

Piet Vanthemsche, Boerenbond © BELGA

Piet Vanthemsche, die sinds 2008 aan het hoofd staat van de Boerenbond, treedt op 1 december af als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door huidig ondervoorzitter Sonja De Becker, meldt de landbouworganisatie dinsdag. Zij wordt de eerste vrouw aan het hoofd van de Boerenbond.

De Becker

De 48-jarige De Becker werkt sinds 1990 voor de Boerenbond. Ze startte als juridisch adviseur, groeide door tot diensthoofd milieuconsulting, adjunct-algemeen secretaris en algemeen secretaris. Sinds 2013 is ze ondervoorzitter.

"Ze heeft doorheen haar loopbaan een uitstekende kennis en ervaring opgebouwd van de verschillende facetten van de Vlaamse land- en tuinbouw en van de werking van de organisatie", klinkt het in een persbericht.

Vanthemsche

De 59-jarige Vanthemsche, dierenarts van opleiding, wil 'een nieuwe wending geven aan zijn beroepsloopbaan'. Om welke wending het gaat, blijft voorlopig onduidelijk. Vanthemsche was voor zijn Boerenbond-periode onder meer gedelegeerd bestuurder van het Voedselagentschap FAVV en het Geneesmiddelenagentschap FAGG.

"Het hoofdbestuur van Boerenbond dankt Piet Vanthemsche voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij de Vlaamse land- en tuinbouwsector en wenst Sonja De Becker veel succes in haar nieuwe opdracht", staat het inn het persbericht.

Beke

CD&V-voorzitter Wouter Beke wenst Sonja De Becker via Twitter alvast veel succes als voorzitter, een 'belangrijke functie in uitdagende tijden voor de landbouwsector'.

Beke voegt toe dat de Boerenbond onder de leiding van Vanthemsche "uitgroeide tot een gerespecteerd stakeholder van het agrarische ondernemen en samenleven op het platteland".

Sonja De Becker zal overigens de derde vrouw zijn bij vergaderingen van de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van de sociale partners. Ze vervoegt er Marie-Hélène Ska, het nummer twee van de christelijke vakbond ACV, en Michèle Sioen, de voorzitster van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) die de ook de Groep van Tien voorzit. (Belga/BO)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Onze partners