Philippe Rogge weg bij Option

22/02/10 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Bron: Trends

Philippe Rogge stapt op als Chief Operating Officer van Option. Hij was er één jaar aan de slag en had in Trends nog recent over zijn werk bij Option verklaard: "Zoals in de sport telt alleen het resultaat".

Philippe Rogge weg bij Option

Volgens Option vertrekt Philippe Rogge "in onderling overleg". Zijn functie wordt door chief executive officer Jan Callewaert overgenomen. Dat moet "overlappingen van taken vermijden en de beslissingsprocessen transparanter maken", aldus een persmededeling van Option.

Olivier Lefebvre voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van Option heeft ook Olivier Lefebvre als voorzitter gekozen. Tot nog toe combineerde Jan Callewaert de functies van voorzitter en CEO, een oud punt van kritiek vanuit het oogpunt van corporate governance.

Olivier Lefebvre was sinds 2008 bestuurder van Option. Eerder in zijn carrière was hij lid van het managementcomité van NYSE Euronext, lid van het managementcomité van Euronext en CEO van de Beurs van Brussel. Vóór die periode was hij adviseur en kabinetschef van de Belgische minister van Financiën. In die functie was hij onder meer nauw betrokken bij de hervorming van de Belgische financiële markten.

Onze partners