Paul Breyne wordt ereburger van Chinese provincie Zhejiang

18/09/12 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Bron: Trends

De voormalige West-Vlaamse gouverneur Paul Breyne kreeg het ereburgerschap van de Chinese provincie Zhejiang aangeboden voor zijn verdiensten in het smeden van economische banden tussen West-Vlaanderen en Zhejiang.

Paul Breyne wordt ereburger van Chinese provincie Zhejiang

© belga

Het is de eerste maal dat deze eer te beurt valt aan een Belg. Zhejiang, in de buurt van Shanghai, staat bekend om zijn grote economische dynamiek. Tal vanWest-Vlaamse bedrijven, vooral uit de textielsector, vonden hun weg naar dit deel van China via een lokale aanwezigheid of via export of import.

Onder meer de Vlaamse ondernemer Thomas Baert (Chinafloors) kwam tijdens de academische zitting, die vandaag plaatsvond in Brugge, getuigen van de meerwaarde die Breyne manifest had aangebracht.

Paul Breyne heeft tijdens zijn mandaat als gouverneur altijd nadrukkelijk geijverd voor nauwe contacten op economisch vlak, maar ook inzake onderwijs en cultuur. Paul Breyne was gouverneur van West-Vlaanderen tussen 1997 en 2011, en was in 1998 de architect van een bilateraal samenwerkingsakkoord tussen West-Vlaanderen en de provincie Zhejiang. De Chinese provincie telt 54 miljoen inwoners. (KC)

Lees meer over:

Onze partners