Patrick Van Impe moet vertrekken bij Busworld

01/06/11 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:22

Bron: Trends

Op een bijzondere raad van bestuur heeft Busworld met onmiddellijke ingang afscheid genomen van secretaris-generaal Patrick Van Impe.

Busworld, in 1971 gestart onder impuls van stichter en bezieler Luc Glorieux, is een van de grootste en meest internationale vakbeurzen van het land. In de loop der jaren kwamen er ook Busworlds in China, India, Turkije en Rusland.

Patrick Van Impe was sinds de zomer van 2007 de topman van Busworld. Hij volgde toen boegbeeld Luc Glorieux op. De raad van bestuur neemt afscheid van Van Impe wegens "een verschil in visie op de strategie voor de buitenlandse beurzen". Het was voor insiders geen geheim dat de jongste beurs in China geen voltreffer was. Volgens de officiële versie heet het dat de marktomstandigheden in zulke groeimarkten zeer snel kunnen veranderen.

De raad van bestuur van Busworld heeft Luc Glorieux gevraagd om een soort interim-management op te nemen, in afwachting van een opvolger. "Dat wordt vermoedelijk vooral internationaal bijsturen," zegt Glorieux in een korte reactie.

Sowieso wil Glorieux nauw samenwerken met drie naaste medewerkers: zijn dochter Mieke Glorieux (voor de internationale activiteiten), Philippe Lefebvre (voor de communicatie en marketing) en Jan Deman (voor alle activiteiten van de beroepsvereniging van car- en busmaatschappijen).

In de herfst wordt Busworld Kortrijk, de grootste beurs in haar soort ter wereld, opnieuw georganiseerd. Het is een tweejaarlijks evenement. De editie in Kortrijk is volledig uitverkocht en belooft nu al een succes te worden.

KC

Onze partners