Minister-president Kris Peeters krijgt steun van Duitsland en Oostenrijk over businessplan Opel

19/02/10 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Bron: Trends

Ook Duitsland en Oostenrijk vragen dat de Europese Commissie eerst het businessplan van GM-Opel tegen het licht houdt alvorens lidstaten kunnen beslissen staatssteun te bieden. Dat verklaarde Vlaams minister-president Kris Peeters vrijdag na afloop van de informele top van Industrieministers uit de Europese lidstaten.

Minister-president Kris Peeters krijgt steun van Duitsland en Oostenrijk over businessplan Opel

© Belga

Volgende week staat een nieuwe ontmoeting op de agenda met de Europese Commissarissen voor Industrie en Concurrentiebeleid, Antonio Tajani en Joaquin Almunia.

Duitsland sceptisch over herstructureringsplan Opel

Duits minister van Economie Rainer Brüderle is van oordeel dat het herstructureringsplan voor Opel "belangrijke vragen" onbeantwoord laat. Volgens hem maakt het voorgestelde plan onvoldoende duidelijk "of het failliet van Opel met voldoende zekerheid vermeden kan worden".

Brüderle vraagt meer tijd om het plan te analyseren, alvorens hij zich uitspreekt over mogelijke overheidssteun aan Opel. Daarbij zou hij het ook willen voorleggen aan auditkantoor PriceWaterhouseCoopers.

Moederbedrijf GM hoopt nog steeds op 1,5 miljard euro vanuit Berlijn. Maar volgens de minister geeft GM "geen details" over die Duitse bijdrage. Om de herstructurering volledig door te voeren, vraagt GM in totaal 2,7 miljard euro steun van verschillende Europese lidstaten.

Lees meer over:

Onze partners