Managementduo verlaat Stas voor Lapauw

13/09/10 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Bron: Trends

Stefaan Dewulf en Anthony Geerinckx, die als externe managers sinds jaar en dag samen het Waregemse Stas hebben geleid, zijn opgestapt.

Managementduo verlaat Stas voor Lapauw

Stas geldt als een van Vlaanderens meest creatieve kmo's, en sleepte ook diverse prestigieuze awards in de wacht. Het West-Vlaamse bedrijf is met zijn lichtgewichttrailers in aluminium ook Europese top.

Stefaan Dewulf stond al tien jaar aan het hoofd bij Stas, Anthony Geerinck al zeventien jaar. Het bedrijf zelf geeft aan Trends geen commentaar over de onverwachte exit. Ook de tandem Dewulf en Geerinckx willen enkel de overstap bevestigen, maar geven voorts geen commentaar. Ze willen enkel kwijt dat de scheiding gebeurd is "in de beste verstandhouding en met wederzijds respect".

Stas is eigendom van de Waregemse familie Heyse. Bekend is dat Dewulf-Geerinckx zich wilden inkopen in het bedrijf, maar de aandeelhouder had daar niet meteen oren naar.

Het duo Dewulf-Geerinckx wil als vrij complementair duo blijven functioneren en is inmiddels actief bij Lapauw International uit Heule (Kortrijk), het bedrijf dat industriële was- en strijkmachines aanmaakt en wereldwijd verkoopt. Bij Lapauw werken zowat honderd mensen. Lapauw werd recentelijk voor de volle honderd procent gekocht door de Kortrijkse ondernemer Philippe D'heygere.

Het is de bedoeling dat Dewulf en Geerinckx de dagelijkse leiding helpen invullen. Er werd ook overeengekomen dat het managementduo een minderheidsbelang met optiemogelijkheden neemt in Lapauw. Lapauw is volgens Philippe D'heygere een bedrijf met gigantische groeimogelijkheden. In deze fase schrijven Dewulf en Geerinckx mee aan een businessplan dat de toekomstige strategie afbakent, met de nadruk op groei en innovatie.

KC

Lees meer over:

Onze partners