'Machtsstrijd bij Volkswagen nog niet voorbij nu topman Martin Winterkorn mag blijven'

17/04/15 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

Bron: Trends

De machtsstrijd bij Volkswagen is nog niet voorbij, ook niet nu de raad van bestuur vrijdag bekendmaakte dat topman Martin Winterkorn mag blijven.

'Machtsstrijd bij Volkswagen nog niet voorbij nu topman Martin Winterkorn mag blijven'

Links: topman Martin Winterkorn © BELGAIMAGE

"De strijd is nog lang niet beslecht", zegt auto-expert Ferdinand Dudenhöffer van de universiteit Duisburg-Essen vrijdag aan het Duitse persagentschap dpa.

Volgens Dudenhöffer is de geplande contractverlenging die vrijdag gemeld werd een "etappe-overwinning" voor Winterkorn. De mededeling van Volkswagen is "een signaal om nu eerst de rust te laten terugkeren in het concern."

Hoe het op de middellange termijn verder gaat, moet echter nog duidelijk worden. "Er is nog geen overeenkomst ondertekend, het gaat enkel om een intentieverklaring", aldus de expert. Het contract van de best betaalde Dax-manager loopt momenteel tot eind 2016. Winterkorn staat weliswaar nog steeds onder strikt toezicht van Piëch.

Piëch liet vorige week in het Duitse magazine Der Spiegel weten dat hij afstand had genomen van van CEO Martin Winterkorn.

Gisteren kwam de zeskoppige kern van de raad van bestuur bijeen over de kwestie Winterkorn. Vandaag liet de raad optekenen dat ze "er groot belang aan hecht dat prof. dr. Winterkorn zijn functie zo actief en succesvol als voorheen voortzet" en dat hij hierbij "de volledige steun van de raad van bestuur geniet." (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners