Luc Van den Bossche definitief naar Optima

30/09/11 om 14:44 - Bijgewerkt om 14:44

Bron: Trends

Luc Van den Bossche bereikte vrijdagmiddag een overeenkomst over zijn afscheid bij Brussels Airport. Hij gaat wel degelijk een operationele rol uitoefenen bij het Gentse bedrijf Optima Financial Planners.

Het was de voorbije weken duidelijk dat oud socialistisch minister Luc Van den Bossche zijn exit als bestuursvoorzitter van Brussels Airport voorbereidde. In de pers ontstond daarop een hele polemiek over het jaarloon en de mogelijke opstapvergoeding van Van den Bossche. Vanmiddag bereikte de gewezen minister een akkoord met Brussels Airport. De opstapvergoeding zou lager zijn dan wettelijk voorzien.

Het Gentse bedrijf Optima Financial Planners bevestigde dat Van den Bossche er aan de slag gaat. Hij was al voorzitter van de raad van bestuur van Optima, maar de bedoeling is dat hij er binnenkort een leidinggevende operationele functie opneemt. Van den Bossche moet zich bij Optima bezig houden met de uitbouw van een bancaire poot.

Optima rekent daarvoor nog altijd op de overname van Ethias Bank, maar die onderhandelingen slepen al een hele tijd aan. Een eerste overname-aanvraag werd geweigerd door de toenmalige toezichthouder CBFA. Eind juli diende Optima een nieuw dossier in bij de Nationale Bank. Het grootste struikelblok zou de overnameprijs zijn. Ethias Bank heeft nogal wat Griekse overheidsobligaties in portefeuille en die bemoeilijken de gesprekken over de waardering. Ook de toezichthouder heeft nog altijd geen groen licht gegeven voor de overname.

Voor Ethias maakt de verkoop van Ethias Bank deel uit van het desinvesteringsprogramma dat de verzekeringsgroep overeenkwam met de Europese Commissie. Ethias wil zich concentreren op zijn verzekeringsactiviteiten en een eigen bank past niet meer in die strategie.

Patrick Claerhout

Lees meer over:

Onze partners