Leo Hellemans wordt CEO van de VRT

17/10/14 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Leo Hellemans volgt Sandra De Preter op als CEO van de VRT. Dat meldt de openbare omroep.

Leo Hellemans wordt CEO van de VRT

© belga

Hellemans was tot nu directeur Productie. De Vlaamse ministerraad heeft de voordracht vrijdagochtend unaniem goedgekeurd.

De nu 52-jarige Sandra Preter werd in juli 2010 benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de VRT. Ze volgde in die functie Dirk Wauters op en werd de eerste vrouwelijke CEO van de openbare omroep. In november 2013 viel De Preter uit wegens ziekte.

Na een tussenperiode waarin Leo Hellemans de taken van De Preter overnam, werd ze in januari 2014 ad interim opgevolgd door Willy Wijnants. De gewezen algemeen directeur algemene diensten van de VRT was in de zomer van 2013 met pensioen gegaan, maar werd tijdelijk teruggehaald.

Voor haar carrière bij de VRT was De Preter onder meer actief bij British American Tobacco, Delacre en Barry-Callebaut. In 1998 maakte ze de overstap naar de media bij Sanoma Magazines, waar ze verschillende functies voor haar rekening nam. In 2006 werd ze aangeduid als tijdelijk gedelegeerd bestuurder. Later werd ze er ook nog publishing director. Ze werkte toen onder de leiding van Aimé Van Hecke, voordien directeur televisie bij de VRT. In 2002 werd De Preter verkozen tot "Marketeer van het Jaar".

De Preter wordt nu opgevolgd door de 63-jarige Leo Hellemans, die zijn carrière bij de openbare omroep eind jaren zeventig begon. In het begin van zijn carrière werkte hij onder meer als sportverslaggever bij voetbalwedstrijden. Daarna werd hij hoofdredacteur bij de nieuwsdienst. Tot vandaag zat Hellemans in het directiecollege als directeur Productie. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners