Kristof De Spiegeleer haalt weer miljoenen op

10/09/10 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:24

Bron: Trends

Na de verkoop van zijn bedrijf Q-Layer aan Sun Microsystems begin 2009, verdween ICT-ondernemer Kristof De Spiegeleer even uit beeld. Nu is hij helemaal terug.

Zijn starterscouveuse Incubaid coördineert participaties in vier datacentertechnologiebedrijven, die in de voorbije maanden allemaal extra kapitaal aantrokken. Amplidata haalt binnenkort 2 miljoen op van een buitenlands fonds, bevestigt managing partner Frank Maene van Big Bang Ventures (BBV), een vaste investeringspartner van De Spiegeleer. Het bedrag komt bovenop de 2 miljoen die Big Bang Ventures II zelf al investeerde in mei. Amplidata ontwikkelt technologie voor grootschalige gegevensopslag.

Het Frans-Amerikaanse fonds Partech stopt 2,8 miljoen euro in Racktivity, dat focust op het beheer van energieverbruik en uptime. BBV zelf investeerde vorig jaar al eens 1,2 miljoen in Racktivity en doet daar nu 1,2 miljoen bij.

A-Server, een derde bedrijf uit de Incubaid-stal, gebruikt de knowhow van Amplidata en Racktivity voor de bouw van datacenters en voor Daas.com, een concurrent van Amazon Web Services. Het Indische Managed Data Center Services, een joint venture van Zenith Infotech, trok in februari het kapitaal nog eens met 630.000 euro op.

In juli ten slotte opende Incubaid in North-Carolina zijn eerste 'groene' datacenter, Dacentec, een showcase voor zijn technologie. Zenith Infotech is daar zijn partner. De Spiegeleer zoekt nu financiers voor nog groenere datacenters. "Dertig procent zuiniger dan Google moet kunnen", zegt hij.

Meer uit passie investeert De Spiegeleer ook in 7Star/Boatomatic, bootautomatisering. Samen met gewezen Eyeworks-producer Marcel Aartsen en recreatiecentrummanager Wouter van Gent bouwt hij ook Incubaid Egypt uit in El Gouna aan de Rode Zee. Tot nu toe verhuurde die groep vooral catamarans aan snorkelaars. "De volgende stap is de verhuur van luxevilla's met catamaran", zegt hij.

B.L.

Onze partners