Koen Allaert (FIT) overleden

16/08/11 om 17:07 - Bijgewerkt om 17:07

Bron: Trends

Koen Allaert, gedelegeerd bestuurder van de FIT, is het voorbije weekend overleden. Hij werd 53 en vocht al een tijdlang tegen een slepende ziekte. Het nieuws werd dinsdag bekendgemaakt aan alle medewerkers van Flanders Investment & Trade (FIT), die geschokt reageerden.

Koen Allaert (FIT) overleden

© belga

Kortrijkzaan Koen Allaert leidde Flanders Investment & Trade sinds 2005 als gedelegeerd bestuurder. Hij was de eerste topman na de fusie van de Vlaamse Exportdienst (toen nog Export Vlaanderen) en de Vlaamse Investeringscel. Tussen 2003 en 2005 was Allaert ook al algemeen directeur bij Export Vlaanderen.

Allaert benadrukte bij herhaling het belang van export voor Vlaanderen (Vlaanderen is per capita van de bevolking het nummer acht op de wereldranglijst). Hij was eerder dit jaar nog de architect van een samenwerkingsakkoord dat de FIT tekende met de beroepsfederatie Agoria. Ook meer samenwerking tussen de FIT en Voka en Unizo zat er mogelijks aan te komen, maar Allaert heeft daar de kroon niet meer op het werk kunnen zetten.

Koen Allaert bekleedde ook nog andere belangrijke mandaten, waaronder dat van bestuurder van Flanders District of Creativity. Sinds mei was Allaert wegens ziekte zo goed als afwezig bij de FIT. Zijn taak werd de voorbije maanden vooral overgenomen en ingevuld door topkader Claire Tillekaerts.

In een reactie zei Vlaams minister-president Kris Peeters: "Zijn leiderschap is voor de hele organisatie van onschatbare waarde geweest: nog dagelijks profiteert FIT van het solide organisatorische fundament dat door hem is gelegd. Zijn enthousiasme werkte bovendien inspirerend voor menigeen: collega's, Vlaamse bedrijven met internationale ambities en potentiële investeerders voor Vlaanderen."

Karel Cambien

Lees meer over:

Onze partners