Karel De Boeck (CEO Dexia): 'Mijn opvolger zou best een vrouw zijn'

20/02/15 om 17:02 - Bijgewerkt om 18:38

Dat zegt de CEO van restbank Dexia in Z-Talk Goossens. Vorige week heeft hij aan de raad van bestuur van Dexia te kennen gegeven dat hij er volgend jaar mee ophoudt.

Karel De Boeck (CEO Dexia): 'Mijn opvolger zou best een vrouw zijn'

© belga

"Het wordt tijd om het over te laten aan iemand anders. Ik ben daar destijds aan begonnen in een redelijk suïcidale situatie. Het was explosief en niemand wilde het doen. Ik heb Dexia nu stilaan gebracht naar een minder explosieve toestand, de risico's zijn verminderd, de liquiditeit is goed... Nu mag iemand anders het eens komen doen," aldus de topman van Dexia.

"Het moet een Belg zijn, en misschien best een vrouw want er bestaan quota in raden van bestuur en bij Dexia kunnen ze wel een vrouw gebruiken. Als CEO ben je namelijk ook bestuurder. Ik denk aan een of twee vrouwen die dat wel zouden kunnen doen. "

Karel De Boeck vertelt ook waarom het balanstotaal van de restbank opnieuw groter is geworden. Waarom hij meent dat de risico's bij Dexia zijn afgebouwd. Hoe hij omgaat met de gevoeligheden bij de Franse en Belgische overheid, als aandeelhouders. Waarom hij nog altijd 1200 personeelsleden in dienst heeft.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu al hieronder

Lees meer over:

Onze partners