John Heller wordt nieuwe CEO bij Argenta

10/09/10 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:25

Bron: Trends

John Heller volgt Léon Heymans op als gedelegeerd bestuurder bij Argenta.

John Heller wordt nieuwe CEO bij Argenta

© belga

Léon Heymans (61) stond vijf jaar aan het hoofd van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep en Argenta Spaarbank. John Heller, huidig voorzitter Argenta Assuranties, wordt vanaf 1 oktober 2010 de nieuwe CEO.

Heymans kondigde zijn vertrek vrijdag aan op een persconferentie van de bank-verzekeraar in Antwerpen. "Hij legde de voorbije vijf jaar de fundamenten voor de ontwikkeling van Argenta in Nederland en gaf een bijzondere sterke impuls aan de diversificatie van de activiteiten van de bank", luidt het bij Argenta.

Heymans zelf zegt het rustiger aan te willen gaan doen en meer tijd uit te trekken voor zijn vijf kleinkinderen. Zijn opvolger Heller werkt sinds 2008 bij Argenta en was voordien onder meer CEO van ING Insurance Belgium. Heller kan terugblikken op 23 jaar ervaring in de bank- en verzekeringswereld.

Vanaf 1 oktober gaat Argenta ook de drie directiecomités op gelijke hoogte brengen. Vandaag hebben de drie vennootschappen binnen Argenta - de bank, de verzekeraar en de groep - elk een eigen directiecomité, waarbij dat van de groep de andere aanstuurt. In de nieuwe structuur gaan naast CEO Heller de risicodirecteur en de financieel directeur een zitje krijgen in de drie comités. Die zullen worden aangevuld met mensen die specifiek instaan voor de bank of de verzekeringen.

Tijdens de persconferentie van vrijdag werd ook bekendgemaakt dat Argenta op zoek gaat naar 50 nieuwe kantoorhouders. Ongeveer de helft van die nieuwe krachten zal kantoorhouders vervangen die met pensioen gaan, met de andere wil Argenta nieuwe kantoren uitbouwen.

Uit de financiële cijfers blijkt voorts dat de Argentagroep de nettowinst het voorbije jaar met 30 procent zag groeien tot 65 miljoen euro. Argenta Spaarbank boekte 67 miljoen euro nettowinst (+54 procent), Argenta Assuranties 10 miljoen (-8 procent).

Argenta telt 2.117 medewerkers en 539 kantoren, waarvan 35 in Wallonië, 30 in Brussel en de overige 479 in Vlaanderen gevestigd zijn.

Lees meer over:

Onze partners