Jesper Højer nieuwe algemeen directeur Lidl België

19/09/11 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

Bron: Trends

Jesper Højer is de nieuwe algemeen directeur van de Belgische tak van warenhuisketen Lidl. De aanstelling wordt door het bedrijf bevestigd aan Trends, maar verder wordt er niet over gecommuniceerd.

Jesper Højer nieuwe algemeen directeur Lidl België

© belga

Højer volgt de Duitser Georg Fischer die in het voorjaar het bedrijf heeft verlaten. Fischer was in 2006 aangesteld als directeur bij Lidl België na het vertrek van Ivan Sabbe. Sabbe, nu Vlaams parlementslid voor LDD, had Lidl België sinds de oprichting in 1993 geleid.

Volgens zijn profiel op de socialenetwerksite Linkedin is Højer ook nog inkoopdirecteur geweest voor Lidl Nederland en heeft hij gestudeerd aan de universiteit van Aarhus in Denemarken.

De Belgische afdeling van Lidl telt bijna 300 vestigingen en heeft een werknemersbestand van ongeveer 4000 mensen. De discountketen heeft in België een marktaandeel van rond de 5 procent.

De Duitse prijsbreker werd in 1973 opgericht. In Duitsland heeft het meer dan 600 vestigingen. In 1989 richtte het een eerste buitenlandse vestiging op, in Frankrijk. Daarna volgden verschillende andere Europese landen. Nu heeft Lidl ongeveer 8100 filialen in 24 landen en telt het meer dan 150.000 werknemers. (SF)

Lees meer over:

Onze partners