Interview met BNP Paribas-topman Prot: enkel vragen, geen antwoorden

12/10/11 om 18:59 - Bijgewerkt om 18:59

Bron: Trends

De Duitse krant Handelsblatt heeft woensdag een opmerkelijk interview gepubliceerd met de topman van de Franse bank BNP Paribas, Baudouin Prot. Het interview bevatte namelijk enkel vragen, geen antwoorden.

Interview met BNP Paribas-topman Prot: enkel vragen, geen antwoorden

© belag

Het Duitse dagblad drukte het interview op een dubbele pagina, geïllustreerd met foto's. Voor de plaats waar de antwoorden zouden staan, werd een witruiimte voorzien.

De antwoorden mocht de krant van de topman namelijk niet publiceren. Twee journalisten van de krant hebben Prot begin september geïnterviewd, meldt Handelsblatt. De bank stelde de goedkeuring van het interview eerst uit, en gaf daarbij de omvangrijker wordende schuldencrisis en de turbulentie op de financiële markten als reden op.

Uiteindelijk stelde de bank haar veto tegen de publicatie van het interview. Enkele vragen die Prot zou hebben beantwoord, luiden als volgt:

- "Waarom zijn de banken bang om te lenen aan elkaar en kiezen ze ervoor hun geld bij de Europese Centrale Bank te plaatsen?"
-"Heeft BNP Paribas voldoende liquiditeitsreserve?"
-"Bevindt de bankensector zich vandaag in een vergelijkbare situatie als drie jaar geleden, voor het faillissement van Lehman Brothers?" (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners