Live Herlees: Chris Van Doorslaer is Trends Manager van het Jaar

06/01/16 om 12:06 - Bijgewerkt om 19:39

De lezers van Trends en de Jury hebben Chris Van Doorslaer, de CEO van het Turnhoutse speelkaartenconcern Cartamundi, verkozen tot Manager van het Jaar 2015.

Herlees: Chris Van Doorslaer is Trends Manager van het Jaar

© .

 • Bart Osaer

  Dominique Leroy (CEO Proximus): 'Ik ben geen gemakkelijke baas'

  Dominique Leroy loopt zich de benen vanonder het lijf. Trends mocht de CEO van Proximus een dag volgen. Een uitzonderlijke duik in het dagelijkse leven van de Franstalige Manager van het Jaar 2015. "Ik zou wat meer nee moeten zeggen."

  .

  . © belgacom

 • Bart Osaer

  Chris Van Doorslaer (CEO Cartamundi): 'Elke dag staat de teller op nul'

  De Raymond Poulidor van de Manager van het Jaar voelde Van Doorslaer zich na zijn eerdere nominaties. De Franse wielrenner slaagde er in zijn carrière nooit in de Ronde van Frankrijk te winnen, hij eindigde wel drie keer tweede en vijf keer derde. 'Elke dag staat de teller op nul'

  Chris Van Doorslaer

  Chris Van Doorslaer © Jelle Vermeersch

 • Niels Saelens

  Goossens laat ons kennis maken met de Nederlandstalige genomineerden voor Trends Manager van het jaar

  Een reeks filmpjes laat ons kennis maken met de tien genomineerden voor Trends Manager van het jaar. De genomineerden zijn: Jan Boone, Luc De Mey, Alain Bostoen, Bart De Smet, Peter Vyncke, Wim Dejonghe, Alain Bernard, Luc Van den Hove, Chris Van Doorslaer en Tom Heyman.

 • Niels Saelens

  "Contact met mensen is belangrijk voor mij

  "Contact met mensen op de werkvloer geeft mij energie. Mensen inspireren mij", aldus Leroy.

 • Niels Saelens

  "Jonge vrouwen mogen hun dromen nastreven"

  "Het is perfect mogelijk om een carrière uit te bouwen en gezin te hebben", zegt Leroy. "Ik roep jonge vrouwen op om hun talenten te omarmen."

 • Niels Saelens

  Dominique Leroy is Franstalige manager van het jaar

  Tendances (het zusterblad van Trends) bekroont Dominique Leroy, CEO van Proximus als Franstalig manager van het jaar. Het is de tweede keer dat ze de prijs in ontvangst mag nemen.

 • Niels Saelens

  Na de speeches worden de prijzen uitgereikt

  Eerst volgt de bekendmaking van de Franstalige manager van het jaar. De genomineerden zijn: Thierry Huet, Yves Prete, Geoffroy Boonen, Marc Raisière, Dominique Leroy, Jean-Jacques Cloquet, Damien Tremolet, Dominique Baudoux, Grégoire Dallemagne...

 • Niels Saelens

  "Wie competitief wil zijn, moet snel zijn"

  Dat is één van de tips die Stoffels geeft aan start-ups. "Daarenboven moeten startende ondernemers hun falen omarmen. Dat is een levensles die nog niet echt is doorgedrongen in België", oordeelt hij. "In Amerika kijken ze sneller naar de volgende stap als ze falen."

 • Niels Saelens

  "België is een wereldleider"

  Stoffels benadrukt dat ons een land een vooraanstande rol speelt in de farmaceutische wereld. "Wij hebben de know-how, expertise en goede universiteiten"

 • Niels Saelens

  "Met onze nieuwe medicatie kunnen AIDS-patienten 10 tot 20 jaar langer leven"

  Paul Stoffels breekt een lans voor een medicijn die de strijd aanbindt tegen AIDS.

 • Niels Saelens

  "Geen enkele Vlaming is ooit zo machtig geweest in de farmaceutische sector"

  Zo introduceert Goossens Paul Stoffels, Worldwide Chairman Pharmaceuticals en Chief Scientific Officer, Johnson & Johnson.

 • Niels Saelens

  "Europa is begonnen aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis"

  "Iedereen is er zich van bewust dat veiligheid een grote uitdaging is geworden voor Europa. Denk maar aan Charlie Hebdo, het joods museum en de aanslagen in Parijs", aldus Michel. Volgens hem is het cruciaal om een evenwicht te vinden tussen het recht op veiligheid en respect voor de mensenrechten.

  "En België moet een belangrijke rol spelen in dat nieuw hoofdstuk", oordeelt de premier.

 • Niels Saelens

  "Bedrijven zijn de ruggengraat van de Belgische economie"

  "Wij wachten niet op groei, maar wij moeten groei stimuleren." Onder meer de taxshift, moet volgens de premier de werkgelegenheid in België aanzwengelen. "Maar ook de kmo's spelen een cruciale rol bij de creatie van jobs", benadrukt hij.

 • Niels Saelens

  "Stakingen mogen geen politiek wapen worden"

  "Wij willen de NMBS hervormen met respect voor de vakbonden. Maar ik roep de vakbonden op om ook redelijk te zijn", gaat de premier verder.

 • Niels Saelens

  De premier start zijn toespraak met een positieve noot

  "Een op de drie ondernemers plant 16 mensen aan te werven, onze export herneemt en de investeringen zitten in de lift." Charles Michel is positief over de toekomst van België. "2016 wordt een jaar van economische vooruitgang."

 • Niels Saelens

  Véronique Goossens heet de gasten welkom

  "Trends vierde vorig jaar zijn veertigste verjaardag en sinds het ontstaan van het blad is de oplage nog nooit zo groot geweest", zo luidt de intro van Véronique Goossens (Kanaal Z)

Onze partners