Franse ex-trader Jérôme Kerviel verlaat cel met enkelband

08/09/14 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:07

De Franse ex-trader Jérôme Kerviel, die veroordeeld werd omdat hij de Franse bank Société Générale door ongeoorloofde speculatie opzadelde met 4,9 miljard euro aan verliezen, heeft de gevangenis verlaten. Zijn vrijheid wordt wel beperkt door een elektronische enkelband.

Franse ex-trader Jérôme Kerviel verlaat cel met enkelband

© belga

Kerviel had donderdag te horen gekregen dat hij vrij kon komen met een elektronische enkelband.

"Ik heb zin om mijn leven opnieuw op te bouwen, om een normaal leven te leiden met mijn naasten, om een gezin te stichten en eindelijk van het leven te kunnen genieten", zei Kerviel bij het verlaten van de gevangenis van Fleury-Mérogis, nabij Parijs.

Kerviel zal tot juni 2015 een enkelband moeten dragen. De ex-trader werd voor de enorme tradingverliezen veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan drie effectief. Hij zit de straf sinds midden mei uit in Fleury-Mérogis, en zat iets meer 150 dagen opgesloten.

Het hof van beroep van Parijs bevestigde donderdag de beslissing in eerste aanleg, van begin augustus, om Kerviel een enkelband toe te zeggen. Het parket was tegen die eerste beslissing in beroep gegaan. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners