Familie de Spoelberch en aanverwanten hebben een vermogen van 17 miljard euro

26/05/10 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

Bron: Trends

De families de Spoelberch, de Mévius en Vandamme, actief in de brouwerijsector via de Belgisch-Braziliaanse groep AB Inbev, zijn de rijkste families van België.

Dat blijkt uit een rangschikking van economisch journalist Ludwig Verduyn die Le Soir Magazine woensdag publiceert.

Om zijn top vijftig op te stellen houdt Ludwig Verduyn rekening met de evolutie van de beurskoersen van de bedrijven van de families of, bij niet-beursgenoteerde bedrijven, met de geschatte waarde van de bedrijven.

De families de Spoelberch en aanverwanten zag haar bezitting dit jaar met 3,6 miljard euro aangroeien tot 17,397 miljard euro. Dat is zes keer meer dan de nummer twee in de top vijftig, de familie Colruyt (distributie), die het met 2,867 miljard euro moet stellen.

De familie Emsens (eigenaar van SCR-Sibelco, wereldleider in zandwinning) klom van de vierde naar de derde plaats in de rangschikking met een vermogen van 2,051 miljard. Ook de familie Frère wint een plaats en komt uit op 2,029 miljard euro.

De familie Lhoist-Berghmans verloor twee plaatsen en strand op de vijfde plaats met 1,989 miljard euro dankzij grondstoffen en bouwmaterialen.

De familie De Nul, bezig met baggerwerken, is de zesde rijkste in België met een vermogen van 1,564 miljard euro. De families Cigrand, Boël, D'Ieteren en Velghe-Bekaert vervolledigen de top tien.

Lees meer over:

Onze partners