Dolor-voorman Boonen in hongerstaking door aanslepen rechtzaak L&H

15/04/10 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Bron: Trends

Hendrik Boonen, de voorzitter van belangenvereniging Dolor, gaat in hongerstaking. Uit ongenoegen omdat er dit jaar allicht geen uitspraak komt in het dossier Lernout & Hauspie, kondigt Boonen donderdag een hongerstaking aan tot "hij een onderhoud krijgt bij de minister van Justitie". Dat meldt Boonen in een persbericht.

Dolor-voorman Boonen in hongerstaking door aanslepen rechtzaak L&H

Dolor heeft verschillende brieven naar de minister van Justitie gericht om het gerecht te bewegen om sneller te werken in het dossier Lernout&Hauspie. "De laatste brief dateerde van 8 maart 2009 en de minister vond het zelf niet eens nodig om hierop te reageren of te antwoorden", stelt Boonen.

Maand na maand wordt een beslissing in dit dossier op de rol gezet, maar er volgde telkens geen uitspraak. "Einde januari 2009 grepen de slotdebatten plaats en vandaag verneemt Dolor dat een uitspraak voor dit jaar zelfs niet waarschijnlijk is", klaagt Dolor aan. Daarom kondigt Hendrik Boonen een hongerstaking aan "om de minister van justitie te bewegen om in een publiek debat deze problematiek uit te praten".

Lees meer over:

Onze partners