Derrick Gosselin verlaat Kris Peeters

09/11/11 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

Bron: Trends

Derrick Gosselin neemt op 15 november ontslag als kabinetschef voor socio-economisch en financieel beleid van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

Derrick Gosselin verlaat Kris Peeters

© belga

Het vertrek van Gosselin wordt morgen 10 november op de ministerraad bevestigd. "Ik had met Kris Peeters van in het begin een afspraak om niet langer dan drie jaar te blijven", zegt Derrick Gosselin, die in september 2009 kabinetschef werd van Peeters, met de ambitie om een Vlaams industrieel beleid uit te tekenen. Gosselin: "Nu is het een goed moment om te vertrekken. Het witboek Nieuw Industrieel Beleid is afgewerkt en de industrieraad is geïnstalleerd."

Gosselin blijft wel actief in het TINA-fonds (Transformatie, Innovatie en Acceleratie) dat over 200 miljoen euro beschikt om industrie in Vlaanderen te verankeren. Gosselin begon bijna dertig jaar geleden zijn carrière als medewerker wetenschapsbeleid van premier Wilfried Martens. Daarna maakte hij een indrukwekkende 25-jarige carrière in de privésector bij Arthur Anderson, Alcatel Bell en GDF Suez. Gosselin is ook verbonden aan het Green Templeton College van Oxford en aan de faculteit economie van de Universiteit Gent. (DK)

Lees meer over:

Onze partners