Dehaene wil geen Dexia-vergoeding

12/10/11 om 13:49 - Bijgewerkt om 13:49

Bron: Trends

Jean-Luc Dehaene ziet af van elke vergoeding als lid en voorzitter van de raad van bestuur van de Dexia groep voor het jaar 2011. Dat meldt Dexia.

Dehaene wil geen Dexia-vergoeding

© belga

"Dehaene liet dinsdag aan de secretaris van de raad van bestuur weten dat hij afziet van elke vergoeding als lid en als voorzitter van de raad van bestuur van Dexia nv", luidt het woensdag in een persbericht.

De krant Het Nieuwsblad berichtte woensdag dat zowel voorzitter Dehaene als CEO Pierre Mariani na de ontmanteling van Dexia nog evenveel blijft verdienen. De ex-premier kon rekenen op 88.000 euro per jaar.

Dat bedrag zal hij in 2011 ontvangen. De drie vorige kwartaalbetalingen voor dit jaar zou Dehaene al hebben teruggestort.

In 2008 zag Dehaene al af van elke vergoeding voor zijn functie als bestuurder bij Dexia Bank België en Dexia Credit Local, een mandaat dat hij sinds de ontmanteling van de groep ter beschikking heeft gesteld, luidt het.

Dexia herinnert er woensdag ook aan dat er aan het directiecomité van de groep dit jaar geen variabele vergoeding (bonussen m.a.w.) zal worden uitgekeerd. Over de bonussen van vorig jaar ontstond er heel wat publieke verontwaardiging. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners