Clement De Meersman crisismanager bij VKC

08/12/11 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

Bron: Trends

Het Vlaams Kunststofcentrum (VKC) ondervindt de gevolgen van de crisis en moet door een herstructurering. Om die in goede banen te leiden, werd de gewezen CEO van Deceuninck Plastics aangezocht als crisismanager.

Hij wil uiterlijk begin volgende maand een principiële oplossing. "Alles draait om kostenbesparing, een positieve financiële balans en continuïteit op termijn", zegt De Meersman.

Het VKC, opgericht in 1996, geldt als het technologie- en competentiecentrum van de hele kunststofindustrie. Bedrijven uit de sector kunnen er terecht voor begeleiding, advies en ondersteuning. De kunststofindustrie is met een geconsolideerde omzet van 16 miljard euro (waarvan de helft in kunststofverwerking), 35.000 jobs en zijn exportgerichte en innovatieve aanpak, erg belangrijk voor ons land.

Het VKC is gevestigd op de universitaire campus van Kortrijk en heeft altijd een cruciale rol gespeeld voor de sector en honderden kmo's. De crisisjaren 2008 en 2009 veroorzaakten financiële problemen, ook al omdat er door omstandigheden een vacuüm ontstond in het management. "Maar er bestaat geen twijfel over dat het VKC levensvatbaar is en cruciaal blijft voor de industrie", zegt De Meersman. (KC)

Lees meer over:

Onze partners