Claire Tillekaerts (FIT) en Edwin De Boeck (N-VA) krijgen mandaat bij Nationale Bank

13/04/17 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:30

Bron: Belga

Edwin De Boeck, directeur van de N-VA-studiedienst, en Claire Tillekaerts, CEO van het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade, worden censor bij de Nationale Bank van België (NBB).

Claire Tillekaerts (FIT) en Edwin De Boeck (N-VA) krijgen mandaat bij Nationale Bank

Claire Tillekaerts © belga

De aandeelhouders van de Nationale Bank van België (NBB) zullen op 15 mei stemmen over enkele wissels bij de bank.

Edwin De Boeck, vroeger KBC-hoofdeconoom en nu directeur van de N-VA-studiedienst, en Claire Tillekaerts, CEO van het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade, worden voorgesteld als vervangers van respectievelijk Christ'l Joris en Carl Devlies als censoren. De censoren zien toe op de begroting van de Nationale Bank en vormen ook het auditcomité.

Ook Jan Vercamst, voormalig topman van de liberale vakbond ACLVB, wordt vervangen. Zijn plaats wordt ingenomen door huidig ACLVB-voorman Mario Coppens.

Bij de regenten, die zich ontfermen over de algemene kwesties rond de NBB, het monetaire beleid en de economische situatie in België en Europa, zijn er eveneens wissels. De mandaten van de Luikse advocaat Didier Matray en Unizo-topman Karel Van Eetvelt worden hernieuwd, maar Jean-François Cats moet plaats ruimen. De bedrijfsrevisor met PS-stempel wordt vervangen door Yves Prete, de voorzitter van de Waalse ondernemersorganisatie UWE.

Onze partners