Buffett slaat grootste slag ooit

10/08/15 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

De legendarische miljardair-investeerder Warren Buffett doet via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway zijn grootste overname ooit.

Buffett slaat grootste slag ooit

© reuters

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, neemt Precision Castparts over. Dat maakten de partijen maandag bekend, nadat geruchten over de transactie dit weekend al de kop op waren gestoken.

Berkshire betaalt 235 dollar per aandeel in contanten en neemt ook de schuld van het bedrijf over. Daarmee wordt de transactie gewaardeerd op 37,2 miljard dollar (34 miljard euro).

Dalende olieprijzen

De prijs die Berkshire betaalt per aandeel, ligt 21 procent boven de slotkoers van Precision Castparts op Wall Street op vrijdag. Als gevolg van de daling van de olieprijzen heeft het aandeel in de afgelopen 12 maanden circa 17 procent aan waarde ingeleverd.

Precision Castparts is voornamelijk producent van vliegtuigonderdelen. Ook is het een toeleverancier aan de olie- en gasindustrie, en maakt het onderdelen voor elektriciteitscentrales.

Het bedrijf telt ongeveer 30.000 werknemers. General Electric, Boeing en Airbus behoren tot de klantenkring van de onderneming, die voor het lopende boekjaar tot en met maart een omzet van 10 tot 10,4 miljard dollar voorziet.

Bewondering

Buffett zegt dat hij het werk van Precision Castparts al lang 'bewondert'. Het is een van de grootste acquisities ooit voor het investeringsbedrijf van Buffett, dat circa 66 miljard dollar op de plank had liggen om overnames te financieren. Volgens Buffett zal van dat bedrag circa 23 miljard dollar worden gebruikt voor deze overname. Hij sloot niet uit dat er meer kleinere overnames zullen volgen. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners