“Boksen doet voor mij wat yoga daarvoor deed”

“Sinds twee jaar doe ik aan krachttraining. Twee keer per week. Die sessies zijn vaste ankerpunten in mijn agenda, er moet al iets heel ingrijpends gebeuren vooraleer ik die verplaats. Ik heb een personal trainer, Roy. Mijn briefing aan hem was: ik wil er niet afgelijnd uitzien, maar ik wil wel een krachtig lichaam. Voor mijn baan moet ik geregeld uit gaan eten, dus strak afgetraind zal ik nooit zijn. Maar ik presteer veel uren, mijn lichaam krijgt heel wat te verduren. Ik moet scherp staan, dus wil ik in vorm zijn, en weerstand en kracht in huis hebben.

“Een andere reden waarom ik die trainingen zo belangrijk vind, is dat ik me dan compleet kan verliezen in iets wat niet mijn werk is. Ik ben in mijn hoofd non-stop bezig. Ook als ik niet op kantoor ben, maak ik lijstjes, tik ik dingen in in mijn telefoon, en naast mijn bed ligt een schriftje voor als ik ‘s nachts een inval krijg. In een krachttraining ga ik volledig op.

“Roy brengt variatie in de trainingen. Geen twee sessies zijn dezelfde, zo blijft het spannend. Ik wil wel graag mijn grenzen verleggen. Anders kom je op een plateau waarop je kunt blijven voortdoen, maar waar er geen uitdaging meer is. Ongeveer een jaar geleden heeft Roy een keer boksen ingelast. Dat beviel me zo, dat het nu een vast onderdeel van de training is. Boksen vind ik waanzinnig tof. Het gaat me niet om de agressie, wel om de focus die dan over je heen komt.”

Gezonde geest

“Boksen doet voor mij wat yoga daarvoor deed. Dat was bikram yoga, die wordt beoefend in een zaal waar het 40 graden heet is. Negentig minuten lang, dat is afzien, je komt er compleet leeg buiten. Ik begon daar destijds mee omdat mijn leven niet goed georganiseerd was en ik nogal wat gezondheidsklachten had: slecht slapen, maagzuur, spijsvertering in de knoop. Bikram yoga heeft me hard geholpen daarvan af te komen, ook al omdat je heel bewust leert om te gaan met je lichaam. Ik denk dat dat de start was van wat ik nu allemaal doe. Yoga heeft een ander publiek, een andere setting en een andere sfeer. Maar voor mij gaat het over hetzelfde als in krachttraining en boksen: je concentreren op de inspanning van het moment.

“Ik geloof in het principe van een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat probeer ik ook naar het bedrijf over te zetten. Twee jaar geleden is daar een sportteam gesticht, waarvan ik de kapitein ben, en er is een jaarkalender van activiteiten. We beleven nu een heel sportieve periode: begin mei deden we mee aan de Ten Miles van Antwerpen, daarna was er de Spartacus Run in Boom en zopas de 20 km door Brussel. Het zijn niet altijd dezelfde mensen, want niet iedereen kan 20 kilometer aan. De mensen doen mee naar hun eigen vermogen, en het is fijn elkaar eens mee te maken in een andere omgeving. Ondertussen zijn er heel wat lopers op het bureau.”

Body conscious

“Een goed voorkomen en er strak uitzien vind ik belangrijk. Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik niet body conscious ben. Bij een commerciële functie hoort dat je verzorgd voor de dag komt. Hoe dan ook ben ik esthetisch ingesteld in alles wat ik doe – in 2014 was ik Best Dressed Businessman in een wedstrijd voor Trends Style. Ik kook graag, en ook dan let ik op het visuele.

“Niettemin gaat het mij in sport vooral om de concentratie. En wat me ook telkens prikkelt: wat volgt? Ik kijk altijd uit naar een next level. Van yoga en krachttraining naar boksen, dat is fysiek echt wel een next level. Dat is altijd mijn vraag, in alles: wat is de volgende stap? In mijn carrière is dat zo geweest, in sport ook.”

FILIP HUYSEGEMS, FOTOGRAFIE JONAS LAMPENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content