Bert Lauwers

‘Boeienkoning Coucke moet niet zeuren’

Bert Lauwers redacteur bij Trends

“Dat zijn imago een knauw dreigt te krijgen, zal Coucke zwaarder op de lever liggen dan de dreigementen van Perrigo”, zegt Bert Lauwers, redacteur bij Trends.

Nooit een saai moment met wandelend woelwater Marc Coucke, zeker sinds hij Omega Pharma ruim twee jaar geleden verkocht aan het Amerikaanse Perrigo en een instantmiljardair werd. Toen kon de pret niet op en spiegelde praatvaar Coucke het personeel van Omega Pharma werkzekerheid en forse groei voor. Woorden die hem nog lang zullen achtervolgen, zeker nu Perrigo een op de drie banen schrapt in zijn Belgische activiteiten.

Dat zijn imago een knauw dreigt te krijgen, zal Coucke zwaarder op de lever liggen dan de dreigementen van Perrigo

Perrigo maakt al langer duidelijk dat het zich bekocht voelt door Coucke. Niet dat die zich veel zorgen zal maken over de claim van Perrigo die hem boven het hoofd hangt. Coucke is een rasechte boeienkoning die ook ditmaal aan financieel onheil zal ontsnappen. Perrigo maakt trouwens vreemde bokkensprongen. Het voert oorlog met Coucke, maar verpatst wel het sportvoedingsmerk Etixx terug aan hem. Dat dit gewoon niet rijmt, zal Coucke, bekend voor zijn geniaal gevoel voor timing in business, worst wezen. Hij heeft een van zijn favoriete speeltjes onverwacht snel terug in handen.

Maar er is niet alleen Perrigo. Ook de werknemers van Omega Pharma voelen zich misleid door hun voormalige baas. Hun ongenoegen werd door de vakbonden publiekelijk verwoord. Dat zijn imago van jolige volkslieveling daardoor een knauw dreigt te krijgen, zal Coucke zwaarder op de lever liggen dan de dreigementen van Perrigo.

Maar zoals te verwachten was, wast Coucke zijn handen in onschuld en haalt hij op zijn beurt snoeihard uit naar Perrigo en naar de vakbonden. Coucke moet evenwel niet klagen en zeuren, maar bewijzen dat niet alleen geld verdienen telt. Hij kan de getroffen werknemers aan boord halen bij zijn intussen flink uitgebreid zakenimperium en zal daar geen boterham minder om moeten eten. Een gouden kans om jezelf nog populairder te maken, Marc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content