Bijna 15.000 vacatures bij VDAB in augustus

© BELGA

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) heeft in augustus 14.815 vacatures ontvangen, uitzendarbeid niet meegerekend. Dat is 22,1 procent meer dan augustus vorig jaar (12.138).

Het verschil is weliswaar een gevolg van een atypisch verloop vorig jaar. Dat meldt de VDAB.

De maand augustus wordt meestal gekenmerkt door een toename in de vraag naar arbeidskrachten (na de jaarlijkse dip in juli). Vorig jaar kende de evolutie een zeer atypisch verloop, vandaar het groot positief verschil tussen augustus 2015 en augustus 2014, zo meldt de VDAB.

Metaalsector

In de voorbije twaalf maanden heeft VDAB 167.779 jobs ontvangen. Dat is 5,5 procent meer dan in de twaalf maanden voordien (september 2013 – augustus 2014).

De metaalsector en de “Vervaardiging van machines en toestellen” blijven sterke sectoren, zo blijkt uit de statistieken. Zij zorgen voor een groeiend aantal vacatures. Een goed teken is dat ook de sector van transport en logistiek meer werknemers zoekt. Ook de bouw kent een toename. De sterkste daler over twaalf maanden bekeken blijft de sector “Vervaardiging van transportmiddelen” (- 35 procent). (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content