Bellens verdacht van passieve omkoping

© Belga

De raad van bestuur van Belgacom deelt mee dat haar gedelegeerd bestuurder Didier Bellens in juli 2011 formeel in verdenking is gesteld wegens passieve private omkoping.

Het gerechtelijk onderzoek zou volgens de raad gaan om de verkoop in 2005 van een gebouw van ConnectImmo NV, volle dochteronderneming van Belgacom, aan de BVBA Xelis Siva.

Nog volgens de raad van bestuur heeft Bellens haar onmiddellijk van de inverdenkingstelling op de hoogte gebracht. Een intern onderzoek van het Audit- en Toezichtscomité toont volgens de raad dat ‘de belangen van Belgacom volledig zijn gevrijwaard’.

Financieel directeur Ray Stewart van Belgacom zal het bedrijf vertegenwoordigen voor alle aangelegenheden in verband met het gerechtelijk onderzoek.

Xelis Siva bvba is in mei 2006 opgericht door de in opspraak geraakte PS-corifee Edmée De Groeve, die bij de oprichting 50 procent van de aandelen had.

Eind december 2010 had Xelis Siva volgens Graydon een balanstotaal van 1 miljoen, een negatief eigen vermogen van 186.000 euro en overgedragen verliezen van 248.000 euro.

Er stonden voor 453.000 terreinen en gebouwen op de balans en voor 503.000 euro “machines en uitrusting”. Er waren 757.000 euro langlopende schulden aan kredietinstellingen en 407.000 kortlopende ‘overige schulden’.

(BL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content