Bellens (CEO Belgacom) dumpt zijn oudgedienden

© belga
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Dicht bij de CEO staan is geen garantie voor werkzekerheid, bewijst het ontslag van drie kaderleden bij Belgacom. De positie van Didier Bellens wordt er niet steviger op.

Dicht bij de CEO staan is geen garantie voor werkzekerheid, bewijst het ontslag van drie kaderleden bij Belgacom. De positie van Didier Bellens wordt er niet steviger op.

De ontslagen in de afgelopen weken van communicatiedirecteur Philip Neyt, Scarlet-CEO Pierre-Eric Evrard en immo-baas Steven Van Casteren zorgen voor commotie bij Belgacom.

Telkens gaat het om directeuren die vijftien of meer jaren voor Belgacom werkten. Philip Neyt was de pensioenfondsbeheerder van Belgacom. Hij was ook verantwoordelijk voor regulering en fusies & overnames. Sinds september 2011 was hij ook communicatiedirecteur. Hij volgde toen Florence Coppenolle op, die in de zomer was ontslagen na een conflict met de voormalige persoonlijke assistente van Didier Bellens, Concetta Fagard, die toen zelf ook de laan werd uitgestuurd.

Neyt rapporteerde direct aan Bellens. Zijn ontslag bewijst eens te meer dat de communicatiedirecteur altijd op de schopstoel zit bij de nationale operator. Bellens is moeilijk goed in de pers te brengen en niet wars van controverse, zoals zijn uitspraak over het belang van de staat in Belgacom opnieuw aantoont. Didier Bellens zei tijdens de prinselijke missie in Californië dat de overheid geen meerderheid nodig heeft in Belgacom om het bedrijf te controleren. Een belang van 40 procent zou voldoende zijn. Minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) liet prompt weten dat hij die uitspraak “betreurde”.

Meest opmerkelijk is mogelijk nog het ontslag van Pierre-Eric Evrard. Die was 11 jaar verantwoordelijk voor de VIP-dienstverlening van Belgacom. Dat is de afdeling die belangrijke relaties in de watten legt. Evrard was ook zaakvoerder van Arsema, een firma op zijn privé-adres, die bij vastgoedvennootschap Immobilière de Belgique (Immobel) optrad als onafhankelijk bestuurder. Vaste vertegenwoordiger voor Arsema bij Immobel was echter niet Evrard, maar Didier Bellens. Bellens is bij Immobel ook voorzitter van het bezoldigingscomité. Arsema, zo wordt ons verzekerd, is ook eigenares van het appartement van mevrouw Fagard in Oudergem.

Evrard was in 2011 benoemd tot CEO van Scarlet, de lageprijsvechter van Belgacom. In de afgelopen weken vroeg hij zijn re-integratie bij de moedermaatschappij. Die vraag kwam op een moment dat de vakbonden tekenen zagen van een aankomende herstructurering bij Scarlet. Ook wil de executive vice-president van de consumentenafdeling van Belgacom, Dominique Leroy, meer greep op het filiaal. Zij ondertekende mee het ontslag van Evrard.

Meer details leest u deze week in Trends.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content