Beleggersgoeroe Warren Buffett stelt kroonprins aan

26/10/10 om 18:07 - Bijgewerkt om 18:07

Bron: Trends

Heeft de legendarische Amerikaanse investeerder Warren Buffett een wonderkind gevonden, die in zijn voetsporen als superbelegger kan treden? Buffett zelf wekt alvast de indruk dat de 39-jarige Todd Combs de uitverkorene is.

Beleggersgoeroe Warren Buffett stelt kroonprins aan

De zo goed als volkomen onbekende fondsenmanager zal een "aanzienlijk deel" beheren van de portefeuille van Berkshire Hathaway, de investeringsholding van de 80-jarige Buffett.

Volgens Buffett is hij drie jaar op zoek geweest naar iemand als Combs. De Amerikaanse kranten spreken van een "kroonprins". Tegelijkertijd merkt de Wall Street Journal op dat Combs, nu manager van een klein hefboomfonds, vandaag slechts 400 miljoen dollar beheert, terwijl Berkshire een porefeuille beheert van zo'n 100 miljard dollar.

Multimiljardair Buffett, voorzitter en ceo van Berkshire, is op zoek naar kandidaten om zijn functies over te nemen als hij op pensioen gaat. Plannen om op pensioen te gaan, heeft het 'orakel van Omaha' nog niet.

Mocht hij opstappen, zou wellicht de functie van ceo en hoofd van de beleggingen worden gescheiden. Amerikaanse media zien Combs nu als dé kandidaat om aan het hoofd van de beleggingsportefeuille te komen.

Onze partners