Beleggersgoeroe Soros houdt het voor bekeken

26/07/11 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

Bron: Trends

Miljardair George Soros, de legendarische belegger, houdt ermee op als hefboomfondsbeheerder voor derden en gaat enkel nog voor eigen rekening beleggen.

Beleggersgoeroe Soros houdt het voor bekeken

© belga

Soros, die volgende maand 81 wordt, beëindigt een beleggerscarrière van veertig jaar. Tegen eind 2011 krijgen de beleggers die investeerden in Soros' fonds hun geld uitgekeerd.

Volgens Jonathan en Robert, de zonen van Soros, ligt de nieuwe financiële regelgeving aan de basis van de beslissing om niet langer voor derden te beleggen. Door de nieuwe regels moeten grote hefboomfondsen namelijk allerhande informatie verstrekken en zich vanaf maart 2012 registreren bij beurswaakhond SEC. De miljardair gaat voortaan nog enkel voor zichzelf en zijn familie beleggen. Via zijn Quantumfonds zou Soros naar verluidt 24,5 miljard dollar beheren.

Soros, die in 1930 in Boedapest werd geboren als Györgyi Shorash, overleefde de holocaust dankzij valse papieren waardoor hij als niet-jood werd beschouwd. Later volgde hij economische studies in Londen, om daarna in de VS (Wall Street) te belanden.

De beleggersgoeroe werd beroemd en berucht in 1992, toen hij erin slaagde een miljard dollar te verdienen door te speculeren op de koers van het Britse pond. De Britse regering zag zich daardoor verplicht de munt te devalueren.

(bloomberg/BO)

Lees meer over:

Onze partners