Atlas Copco-baas Ronnie Leten wordt voorzitter van Electrolux

Bert Lauwers
Bert Lauwers redacteur bij Trends

Ronnie Leten, de Limburgse CEO van het Zweedse industriële concern Atlas Copco, wordt nu ook voorzitter van de eveneens Zweedse groep Electrolux.

De huidige voorzitter, Marcus Wallenberg, wil niet herverkozen worden op de algemene vergadering van Electrolux op 26 maart. Hij wil zich houden aan nieuwe Europese regelgeving die het aantal bestuursmandaten beperkt voor bestuursleden van financiële instellingen.

Leten, die vorige maand werd verkozen tot Trends Manager van het Jaar, is al sinds 2012 vicevoorzitter van Electrolux, dat 61.000 werknemers telt en een wereldspeler is in de productie van huishoudtoestellen. Ook merken als AEG en Zanussi maken deel uit van de groep.

Marcus Wallenberg behoort tot de machtige gelijknamige familie, die via het investeringsvehikel Investor AB de grootste aandeelhouder is van zowel Atlas Copco als Electrolux, maar ook van onder meer Ericsson, Husqvarna en SKF.

Electrolux is voor Leten het enige bestuursmandaat buiten Atlas Copco. “En dat wil ik voorlopig zo houden”, zei Leten onlangs aan Trends.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content