Meer horecabezoeken tijdens daguitstapjes

(Belga) Vier op vijf dagtoeristen hebben deze zomer de plaatselijke horeca bezocht en gesteund. Het grootste deel van de toeristen gaf dit jaar wel minder uit. Dat blijkt uit cijfers van de Foodservice barometer die door Horeca Vlaanderen zijn bekend gemaakt vrijdag.

De zee blijft veruit de populairste bestemming bij dagtoeristen. Zeventwintig procent van de dagtoeristen verkoos een dagje aan de Vlaamse kust. “De Vlaamse kust doet het naar verwachting zeer goed. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige zomer die we hebben gehad”, zegt Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Liefst 82 procent van de dagtoeristen frequenteerden een horecazaak. Daarbij is de brasserie (24pct) het populairst, gevolgd door het café (14pct), het restaurant (12pct) en de frituur (10pct). “Wat we wel opmerken is dat ondanks de goede bezetting en het grote aantal dagtoeristen de besteding per persoon iets afneemt. Een op drie geeft meer uit dan 25 euro. Het grootste deel (37pct) van de toeristen besteedt tussen de 10 en de 25 euro”, zegt Van Assche. Een opmerkelijke tendens is volgens Horeca Vlaanderen dat er meer dagtoerisme is tijdens de week. Maar het weekend blijft veruit het populairste moment om een daguitstap te maken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content