Vlaanderen op de kaart zetten

© GF

WIE

Julie Bynens (38)

WORDT

Secretaris-generaal Vlaams ministerie Buitenlandse Zaken

WAS

“Ik begon vrij snel voor de Vlaamse overheid te werken. Aanvankelijk als internationaal beleidsmedewerker bij het departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed, om na enkele jaren de functie van attaché cohesiebeleid op de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie erbij te nemen. Daarna ging ik richting Nederland, waar ik mijn diplomatieke carrière startte als adjunct algemeen afgevaardigde van de Vlaamse regering. Na een korte passage als stafmedewerker op het Vlaamse departement Buitenlandse Zaken werd ik algemeen afgevaardigde van de Vlaamse regering bij de internationale organisaties in Genève. Van daar stapte ik over naar de EU, waar ik hoofd werd van een team dat de Vlaamse bevoegdheden ten aanzien van de EU behartigde. Ik was de eerste vrouwelijke diplomaat in het Vlaamse diplomatieke corps.”

WIL

“Ik heb altijd al een passie gehad voor wat in de wereld beweegt en hoe wij daar een rol in kunnen spelen. Het departement Buitenlandse Zaken behartigt de internationale relaties van de Vlaamse regering. In het internationale geheel is de Vlaamse overheid misschien een kleine speler, maar als open regio met een open economie en een centrale ligging mag onze rol niet worden onderschat. Ik heb de kans het buitenlands beleid verder op de kaart te zetten in de Vlaamse overheid, in de Belgische context en ten aanzien van de prioritaire partners. Op die manier hoop ik het Vlaamse buitenlandse beleid bekender te maken bij het publiek.”

VRIJE TIJD

“Ik ben een liefhebber van lekkere wijnen, gastronomie, jazz, reizen en lezen op de trein. Mijn gezin krijgt een prominente plaats in mijn vrije tijd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content