Veiligheid in IT

Olivier Naveau

WIE

Olivier Naveau (55)

WORDT

Expert director en IAM practice manager bij Devoteam Paradigmo

WAS

“Ik begon mijn loopbaan bij BIM, een ideale leerschool voor een schoolverlater. Nadat dat op de fles was gegaan, hebben we met enkele mensen Uniway opgericht. En vandaar stond ik aan de wieg van Paradigmo, inmiddels al bijna vijftien jaar geleden. Veiligheid in een IT-omgeving is altijd mijn kernbusiness geweest.”

WIL

“We hebben gestreefd naar een win-winsituatie. Devoteam zocht specialisten zoals wij. En wij waren op zoek naar kansen om onze kennis in een bredere context te gebruiken. We werken in een sector vol uitdagingen op tal van domeinen. Neem het potentieel van het internet der dingen, hoe op termijn alles – van wagen over computer tot koelkast – met elkaar in verband zal staan. Of neem de financiële wereld. We kennen allemaal de bankenapps. De grote uitdaging is naar één enkele app te gaan die je voor alle rekeningen kunt gebruiken, ongeacht bij welke bank die ondergebracht zijn. Om dat werkbaar te maken moeten banken bereid zijn hun klanteninfo beschikbaar te stellen. Dat is enkel mogelijk als er voldoende garanties zijn voor de veiligheid, en dat is net onze niche.

“We werken al lang met dezelfde ploeg. Doorheen de jaren heeft zich een hechte band gevormd. Die band maximaal benutten in de samenwerking met Devoteam is ook een belangrijke uitdaging. De omstandigheden wijzigen, maar de mensen die de klus klaren blijven grotendeels dezelfde.”

VRIJE TIJD

“Mijn ouders waren landbouwers, en gedurende lange tijd ging ik hen tijdens het weekend geregeld helpen. Enkele maanden geleden overleed mijn vader, maar mijn band met de grond heb ik altijd behouden. Ik hou ook van gastronomie, het liefst samen met goede vrienden met wie we geregeld naar de Bourgogne gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content