VAN STREAMING NAAR HET ENTERTAINMENT

Fabrizio Gentile is de nieuwe directeur entertainment van Brussels Expo. Hij werkte onder andere voor Deezer, de streamingsite voor het beluisteren van muziek op verzoek. Hij is dus een van de acteurs in de recente revolutie die de muziekwereld heeft gekend. Gentile schopte het bij Deezer tot algemeen directeur voor België. Deezer is misschien niet zo bekend als Spotify, maar is wel de grootste concurrent van het Zweedse bedrijf.

Gentile herinnert zich hoe hij bij de aanbieder van streamingmuziek terecht is gekomen. “Deezer heeft me vijf jaar geleden gecontacteerd toen het zich wou lanceren in België en Nederland. Ik ben op het aanbod ingegaan maar moest van nul beginnen. Ik moest op zoek naar kantoorruimte en naar personeel.”

In oktober 2011 stond muziek streamen via het internet nog in de kinderschoenen. Deezer stapte toen al met een zekere achterstand in die markt. Maar Gentile had wel het voordeel dat hij de muziekwereld kende. Hij begon zijn loopbaan bij de platenmaatschappij PIAS. Hij werkte er dertien jaar onder andere in de verkoop en de internationale marketing. Hij begeleidde ook artiesten zoals de Belgische groep Ghinzu. “Ik ben per toeval bij PIAS terechtgekomen.” Na zijn studies economie en marketing trok Gentile naar New York om er ‘s nachts onder andere te werken in een opnamestudio. Overdag ging hij aan de slag bij een platenverdeler. “Ik heb toen besloten in de sector te blijven werken.” De Amerikaanse platenverdeler waar Gentile aan de slag was, werkte onder andere samen met PIAS. Na drie maanden New York volgde hij in België een stage bij de platenmaatschappij en werd hij aangeworven in 1998.

Met de overstap naar Brussels Expo als directeur entertainment komt de Brusselaar niet in een compleet nieuwe wereld terecht. Muziek blijft de rode draad door de loopbaan van Gentile. Hij is verantwoordelijk voor de concertzalen van Brussels Expo. Paleis 12, de Magdalenazaal en weldra ook het Koninklijk Circus.

BP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content