Tot het uiterste

Servaas Kindt

WIE

Servaas Kindt (26)

WORDT

Studiomanager van de fitnessgroep fit20

WAS

“Ik studeerde twee jaar geleden af als master lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen. De voorbije jaren deed ik een beetje van alles. Zo was ik redder, monitor en gaf ik zwemlessen. Vervolgens werd ik logistiek verantwoordelijke in een cateringbedrijf in Gent. Daarnaast zette ik enkele activiteiten op zelfstandige basis op. Kleutersport bijvoorbeeld, of een triatlon in de Ardennen. En ik schreef ook wat voor de Krant van West-Vlaanderen.”

WIL

“Ik wil me verder ontplooien in fit20. Mijn onlangs geopende vestiging in Kortrijk is al de negende in ons land. Fit20 is gebaseerd op HIT (High Intensity Training), dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het opzet is je lichaam in korte tijd tot het uiterste te drijven. Zo krijgen je spieren het signaal dat ze de work-out niet aankunnen, waardoor ze versterken. Het verschilt van klassieke vormen van fitness omdat we resultaten garanderen met slechts 20 minuten sporten per week. Er is begeleiding van een personal trainer. Een belangrijke uitdaging is gestalte geven aan dat maatwerk. Je moet goed kwalificeren met wie je te maken hebt en wat de bedoeling van de klant is. Waar legt hij zijn targets? Wat zijn zijn sterktes en zwaktes? Ook het franchisingconcept spreek me aan. Je functioneert binnen bepaalde contouren, maar je beschikt over heel wat autonomie om het waar te maken.”

VRIJE TIJD

“Ik sport vaak tijdens mijn vrije uren. Ik heb jarenlang gevoetbald, ben vorig jaar beginnen te tennissen en train voor een aantal triatlons. Daarnaast ben ik ook betrokken bij het jeugdwerk in Ieper, een organisatie die activiteiten organiseert voor jeugdbewegingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content