Thomas Pieters bevestigt

© REU

Met een uitstekende vierde plaats in de Bridgestone Invitational heeft Thomas Pieters bevestigd dat hij een van de grote beloften van het internationale circuit is. Bij de afslag van de laatste ronde voerde hij het klassement aan. Even leek hij op weg naar winst in dit toernooi van het wereldkampioenschap WGC. Daarmee zou hij als eerste Belg zijn naam op de erelijst van een Amerikaans proftoernooi gezet hebben. Maar uiteindelijk kon Pieters in de beslissende momenten geen tandje bij steken en ging de overwinning op het parcours van de Firestone GC in Akron (Ohio) naar de Japanner Hideki Matsuyama.

De prestatie van Pieters benadrukt dat de Antwerpenaar niet zo ver meer verwijderd is van een eerste overwinning op het hoogste niveau. Het talent heeft hij. De slagkracht en de ambitie ook. Hooguit ontbreekt het Pieters aan een nog iets scherpere blik in de belangrijke momenten. In Akron, op een legendarisch parcours waar ene Tiger Woods niet minder dan acht keer won, speelde Pieters drie dagen lang zeer goed: 75 procent van de greens in regulatie en de wedstrijd duidelijk dominerend. Maar de laatste dag speelde hij met iets te weinig geduld en zag je zijn niveau zakken. De Japanner Matsuyama, die een fenomenale kaart van 62 indiende, was ongenaakbaar. Toch hoopte Pieters op een beter resultaat dan de vierde plaats. Alleen zoekt hij altijd zo gedreven naar de perfectie dat hij zichzelf ook nu onder nog hogere druk zette. En dat speelt hem telkens weer parten.

Het neemt niet weg dat de carrière van Pieters snel crescendo gaat. De Antwerpenaar speelde dit seizoen al meer dan anderhalf miljoen euro bij elkaar en staat daarmee al in de top tien van de Race to Dubai, het equivalent van de Europese Orde van Verdienste. Volgens waarnemers is dit nog maar een begin.

Deze week staat voor de topspelers opnieuw een toernooi van het PGA Championship op het programma, meteen het laatste Grand Slam-toernooi van het seizoen: in Charlotte (North Carolina) op het gevreesde parcours van Quail Hollow. De veeleisende baan is omzoomd met zeer ruwe rough en veel water. De achttiende hole, een par 4 van 450 meter, is met het riviertje ernaast en talrijke bunkers een van de moeilijkste in de Verenigde Staten. Thomas Pieters komt er aan de afslag als outsider. Hij wil zijn prestatie van de Masters van Augusta zo snel mogelijk herhalen. In april finishte hij daar als vierde, een schitterend resultaat.

Miguel Tasso

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content