Stadslandbouw in opmars

30/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt om 10:50
Uit Trends van 31/05/18

Waarom ons voedsel honderden kilometers laten afleggen, als we het duurzaam kunnen kweken in de eigen stad? Steeds meer creatieve ondernemers lanceren zich met gezond boerenverstand in de stadslandbouw. Gedreven door idealisme, maar vooral met de voeten in de aarde. Of het water. Of het houtzaagsel.

Stadslandbouw wereldwijd verkopen Pascal De Bondt, Smart Farmers

"In 2016 bouwden we met Smart Farmers in Gent de Urban Smart Farm, een proefproject waar we vis, schaaldieren, kruiden en groenten kweekten in de stad, in één installatie die bestond uit twee zeecontainers voorzien van zonnepanelen. Bij aquaponics, zoals de combinatieteelt van vissen en planten in één ecosysteem heet, wordt het water permanent gezuiverd en hergebruikt om de planten te irrigeren. Micro-organismen zetten de afvalstoffen van de vissen om in de stoffen die nodig zijn voor de groentekweek. Op die manier kun je produceren zonder afval, met veel minder water en zonder pesticiden, antibiotica of kunstmest. Er bleek ook een markt te zijn voor onze producten, vooral bij de lokale horeca.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners