Spreiden met neo en enjin

De koers van de bitcoin is vrijwel gehalveerd sinds eind vorig jaar. Veel hoop durven we niet meer te stellen in het herstel van de virtuele munt. Moeten we ons heil zoeken in alternatieve cryptomunten?

Het lijkt alsof de waarde van de bitcoin, na een steile neerwaartse rit, min of meer stabiliseert tussen 6000 en 7000 euro. Wij hebben bitcoins gekocht op ongeveer 11.000, 10.000 en 8000 euro. Elke keer dachten we een goede zaak te doen, omdat we de piek van ongeveer 16.000 euro van eind 2017 in ons achterhoofd hadden. We zijn enkele illusies armer.

De basisregel voor beleggers is diversificatie. De bitcoin is de onbetwiste ster onder de cryptomunten, met een derde van de totale marktwaarde van dat segment. In de schaduw van de bitcoin zijn er nog 1500 andere cryptomunten. We kochten er al enkele van, maar de bitcoin trok ze allemaal mee in zijn val.

Chinese ether

Er zijn geen professionele adviseurs om ons door de wereld van de cryptomunten te navigeren. We kunnen enkel te rade gaan bij doorgewinterde cryptobeleggers op WhatsApp, Slack en de versleutelde berichtendienst Telegram. Na enkele contacten vormt zich de blauwdruk voor onze toekomstige strategie. We gaan proberen 70 procent van onze portefeuille te wijden aan de belangrijkste drie cryptomunten: bitcoin (40%), ether (20%) en litecoin (10%). Op dit moment maken die bijna 97 procent van onze portefeuille uit, maar we hebben nog wat geld te investeren.

Onze positie in NEM houden we aan, in de hoop dat de munt nog kan herstellen. We moeten wel nog alternatieve digitale munten bijkopen, zodat ze 30 procent van onze portefeuille uitmaken. De Chinese munt neo trekt onze aandacht. Gemeten naar kapitalisatie is het de zevende cryptomunt. Een ervaren belegger omschrijft de neo als de “Chinese ether”. De ether is na de bitcoin de digitale munt die het meest wordt gebruikt, met name door start-ups die een toepassing met de blockchaintechnologie ontwikkelen. Als de neo een soortgelijk parcours kan afleggen, zitten we gebeiteld.

We kopen onze neo’s met stellar, een munt waarvan de technologie door IBM wordt gebruikt en die bedoeld is om internationale betalingen mogelijk te maken. We kruiden onze portefeuille nog met een snuifje enjin coin, de favoriete munt van de liefhebbers van onlinevideogames zoals Minecraft. Volgens een belegger kan de koers van de enjin “binnen de twee maanden ontploffen”, omdat het project snel resultaten kan opleveren. Enjin werd in november vorig jaar gelanceerd.

Technisch probleem

Om die alternatieve deviezen op te pikken maken we geen gebruik meer van Coinbaise. We kiezen voor Binance, een populair Chinees platform. Binance is vorige week wel 24 uur buiten gebruik geweest door een ‘technisch probleem’. Om zich te verontschuldigen betaalt het platform 70 procent van de transactiekosten terug. Een meevaller.

We kunnen niet met euro’s betalen op Binance. Het platform aanvaardt geen fiat valuta, de benaming voor traditionele munten in het cryptojargon. Gelukkig hebben we nog een pakket bitcoin en ether, de belangrijkste betaalmiddelen op de Chinese website. Nadat we onze portefeuille hebben herschikt, kruisen we onze vingers.

Spreiden met neo en enjin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content