‘Soft skills versterken’

Frederik Moortgat en Kathy Perneel © GF

WIE

Frederik Moortgat (46) en Kathy Perneel (44)

ZIJN

Oprichters Between the Lines

WAREN

“In Establis, een ingenieursbureau dat ik leid in Roeselare en Antwerpen, voelden wij al lang de behoefte meer te focussen op de soft skills van onze mensen. Tegelijkertijd was mijn vrouw Kathy Perneel haar carrière in een multinational beu, omdat die menselijke kant ontbrak”, zegt Frederik Moortgat. “Daarom hebben we samen vanuit de schoot van Establis Group iets nieuws opgestart. Between the Lines focust op teamcoaching, niet alleen voor Establis maar ook voor andere bedrijven.”

Kathy Perneel: “De behoefte is groot. Het aantal artikels over ander leiderschap waarbij veel meer aandacht gaat naar verbindende communicatie, vertrouwen, impact,… neemt toe. Dat sterkt ons in onze keuze.”

WILLEN

“Er zijn heel veel consultants die zich met de harde kant bezighouden: cijfers, strategie, rendement, kwantitatieve doelen,… Wanneer zij hun werk hebben gedaan, bieden ze in het beste geval ook hulp aan bij de implementatie van hun aanbevelingen. Maar zelfs dan wordt bijna geen aandacht besteed aan de soft skills die moeten worden versterkt”, zegt Moortgat. “Daar willen wij een rol in spelen. Er zijn al heel veel coaches, maar die spitsen zich vooral toe op individuen en niet op groepen of teams.

“Wij vertrekken vanuit de mensen, niet als individu, maar als team. Met Between the Lines willen we eerst de zachte kant, zoals vertrouwen, in orde brengen en pas dan gaan we door met de harde kant”

VRIJE TIJD

Frederik Moortgat: reizen, sporten, lezen

Kathy Perneel: reizen, natuur, yoga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content