‘Selfmade man’

WIE

Robin Maes (34)

IS

Zaakvoerder van zijn eigen bedrijf MR (17 miljoen euro omzet, 78 medewerkers), een installatiebedrijf voor zonnepanelen en warmtepompen. De actieradius strekt zich uit over België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Maes is de winnaar van de trofee West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar 2018.

WIL

“De voorbije drie jaar hebben we telkens onze omzet verdubbeld. Groei is erg belangrijk. Voor dit jaar verwachten we 18 miljoen euro omzet. We openen ook een eerste buitenlands filiaal. Ik heb mijn bedrijf altijd volledig zelf gefinancierd met de winsten. Ik ben een selfmade man. Ik ben nu zaakvoerder maar ik ben op alle posities in het bedrijf actief geweest: alle denkbare werken en werven (dakwerken, elektriciteit, klimatisering), de werfleiding, de studiedienst, de planning, de boekhouding, enzovoort. Om een bedrijf goed te kunnen managen is dat van groot belang.

“De opstart van mijn bedrijf was niet gemakkelijk. We zijn nu acht jaar aan de slag. In 2010 kon ik met de hulp van businessangels mijn bedrijf oprichten. Ik had toen zelf niet genoeg geld. In 2012 kon ik de aandelen van de businessangels weer overnemen. In 2013 verzamelde ik een topteam voor de basiswerking en in 2015 kon ik enkele topverkopers aantrekken. Een bedrijf is een verzameling van talenten, en als bedrijfsleider wil ik al het talent maximaal laten renderen. Ik heb voor een zeer jong team gekozen.

“Als ondernemer heb ik al heel wat watertjes doorzwommen. Ik heb succes en tegenslag gekend. Maar toch doe ik dit graag. Ik heb een team rond mij dat altijd een meerwaarde wil brengen. Dat is mijn grootste voldoening: mensen samenbrengen, tot een team kneden en samen met dat team zaken realiseren.”

WAT IN VRIJE TIJD

Autosport, fitness, motorrijden, enduro, snowboarden, varen, wijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content