Selectief gezelschap

Art Brussels en The Independent zijn nog maar net opgedoekt, of een nieuwe kunstbeurs duikt op in Brussel. Select Art Fair speelt eerder in de liga van de kunst- en antiekbeurs Brafa.

Select Art Fair is voorlopig nog bescheiden concurrentie voor Brafa: een tiental exposanten – voornamelijk Belgen – brengen kunst, antiek, juwelen, Aziatica en verzamelobjecten mee. Onder de deelnemers zit behoorlijk wat overlap met de Brafa-beurs. Denk maar aan Boon Gallery, Costermans, Gallery Desmet, Epoque Fine Jewels en Francis Maere.

De mensen van Epoque Fine Jewels uit Kortrijk, die ook op Tefaf staan, brengen een fantastische art-nouveauhanger mee, gesmeed door Philippe Wolfers in 1902. Francis Maere en Boon selecteerden beide een schilderij rond de Beurs van Brussel, respectievelijk van Maurits Niekerk en Fernand Toussaint. De handelaars en de verzamelaars ontmoeten elkaar niet in Tour & Taxis. Wel in de Cercle Royal Gaulois in Brussel. Die elitaire club zit verstopt achter het Warandepark in een 19de-eeuws Vauxhall-gebouw, herkenbaar aan de groene pergola. Het paviljoen wordt al sinds de 19de eeuw gebruikt voor discrete ontmoetingen tussen politici, magistraten, zakenlui, diplomaten, schrijvers en kunstenaars. Wie er nog nooit is geweest: een buitenkans om in dit geheime machtscentrum met bijzondere architectuur binnen te piepen.

Select Art Fair, van 28 april tot 1 mei in de Cercle Royal Gaulois in Brussel

TDM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content