Renault en mercedes werken samen

De A200 is uitgerust met een nieuwe viercilindermotor van 1,3 liter. Mercedes ontwikkelde de motor in samenwerking met het Franse autoconcern Renault, en het resultaat is een schitterende mechaniek die niet alleen bijzonder krachtig uit de hoek komt, maar die met een aangepaste rijstijl ook zuinig kan zijn.

Later komt die motor ook nog in andere modellen, terwijl Renault hem al aanbiedt in de Scenic. Bepaalde aspecten verschillen. Zo besliste Mercedes de nieuwe viercilinder turbobenzine uit te rusten met een deeltjesfilter, wat bij de Scenic van Renault nog niet het geval is. Met de A-Klasse verbruikten we gemiddeld 7,1 liter, met de zwaardere Grand Scenic 7,5 liter.

Het is niet de eerste keer dat Mercedes en Renault samenwerken. Mercedes gebruikt nu al een paar jaar de kleine dieselmotoren van de Franse constructeur. Samen bouwden ze de Smart Forfour, die ook door het leven gaat als Renault Twingo. En vorig jaar lanceerde Mercedes de X-Klasse, die is afgeleid van de Renault Alaskan. Die is op zijn beurt een Franse versie van de Nissan Navara (Nissan is eigendom van Renault.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content